Głównym zadaniem Działu Żywienia jest przygotowywanie, zdrowych, wartościowych posiłków dla pacjentów przebywających w oddziałach szpitalnych.
Zatrudniony personel systematycznie przechodzi szkolenia z zakresu higieny produkcji żywności a system HACCP jest na bieżąco monitorowany.
Posiłki przygotowywane są przez doświadczonych kucharzy pod nadzorem dietetyków.
Od 2019 roku Dział Żywienia realizuje pilotażowy program Ministerstwa Zdrowia „Dieta Mamy”.
Obok działalności podstawowej, jaką jest wyżywienie naszych pacjentów, prowadzimy działalność usługową dla pracowników, pacjentów, osób korzystających z przychodni lekarskich.
Ogólno-dostępna stołówka (poziom 0) serwuje zawsze świeże, śniadania i obiady oraz pyszne ciasta. Od poniedziałku do piątku klienci mogą skorzystać z promocyjnej ceny dania dnia.
W stołówce można także nabyć: napoje, przekąski słodkie, gazety, karty telefoniczne, bilety MZK, drobne artykuły higieniczne oraz piżamy, ręczniki.
Organizujemy obsługę kateringową, szkoleń i przyjęć na terenie szpitala w miejscu wskazanym przez klienta.
Ogólno-dostępna stołówka zaprasza w:
pn-pt od 7.00 do 17.00
so-nd od 9.00 do 16.00
Telefon do stołówki 65 525 3788
kontakt do Kierownika Działu Żywienia mgr Karola Mulczyńskiego: 65 525 3780 lub 512 170 142
Budynek C, poziom zero